Бързото придвижване на бойците от групата Вагнер към Москва разкри слабостта

...
Бързото придвижване на бойците от групата Вагнер към Москва разкри слабостта
Коментари Харесай

Метежът на Пригожин разкри слабите места на Кремъл

Бързото напредване на бойците от групата " Вагнер "  към Москва разкри слабостта на съветските силови структури и сподели неспособността на президента Путин навреме да реагира на вътрешни закани, установяват специалистите от американския Институт за проучване на войната. И още - демонстрацията на това какъв брой " впечатляващи резултати "  може да реализира една частна военна компания още повече подкопа монопола на президента на Русия.

Освен това дейностите на Пригожин демонстрираха и дефицита на запаси на съветските въоръжени сили, както и заплахата от потребление на наборници за защита на границата, считат в Института за иследване на войната. Кремъл мъчно успяваше да реагира на изменящата се обстановка в осведомителното пространство; жителите на взетия под надзор от " Вагнер "  Ростов на Дон не стачкуваха, а даже от време на време приветстваха бойците от групировката. И най-после - " явното удивление на Кремъл от постъпката на Пригожин не приказва по най-хубавия метод за съветското вътрешно разузнаване ФСБ ", се споделя в документа.

В обява на " Ню Йорк Таймс " пък пише, че американските служители, отговарящи за националната сигурност, още на 21-и юни са имали данни за подготовката на въоръжен бунт в Русия против високопоставени представители на министерството на защитата от страна на частната военна компания " Вагнер ". Изданието се базира на неназовани източници във Вашингтон.

В Института за проучване на войната са стигнали до извода, че метежът на Пригожин най-вероятно ще нанесе сериозен удар на съветските управляващи и ще понижи способността на Кремъл да продължи експанзията против Украйна, в това число като се отрази отрицателно на бойния дух на съветската войска - от което украинските въоръжени сили могат да се възползват.

Вижте и това видео на Дъждовни води: 

Какво се знае за бруталната съветска частна войска " Вагнер "

To view this video please enable JavaScript, and consider upgrading to a web browser that supports HTML5 video

 

Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР